Seful statului a subliniat ca face un apel la responsabilitate si a cerut majoritatii parlamentare sa inceteze atacurile la adresa institutiilor, fie ca este vorba de Curtea Constitutionala, de Senat, de Camera Deputatilor, de Avocatul Poporului sau de "alte institutii care ii deranjeaza, inclusiv justitia, tinta finala a actiunii majoriatii parlamentare si a liderilor acesteia".

"Trebuie sa inteleaga ca a venit timpul cand in fata justitiei politicienii sunt egali cu ceilalti cetateni ai tarii", a mai spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Presedintele a mai spus ca scopul actiunilor recente ale USL, UDMR, UNPR este preluarea controlului asupra justitiei, el mentionand ca suspendarea sefului statului este doar o etapa in atingerea acestui scop.

"Tinta finala a actiunilor majoritatii parlamentare conduse de Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea si Kelemen Hunor este punerea sub control a justitiei. Suspendarea presedintelui este doar o etapa intermediara. Problema acestor domni si a partidelor lor este punerea sub control a justitiei", a spus Basescu.

Presedintele a spus ca suspendarea sefului statului, pe care cei mentionati o planifica pentru aceste zile, este doar o etapa pentru atingerea acestui scop.

El a spus ca a venit timpul ca cei din majoritate sa inteleaga ca politicienii sunt egali in fata legii cu orice cetatean.

Traian Basescu a adaugat ca, prin "incalcarea grava" a legilor tarii si a Constitutiei, precum si a Regulamentelor Parlamentului ,statul roman si romanii sunt pusi "intr-o situatie extrem de dificila", pe analiza sa "similara cu cea generata de mineriada din 13-15 iunie 1990".

"Fac un apel catre politicienii din majoritatea parlamentara si ii avertizez ca prin incalcarea grava a legilor tarii si a Constitutiei Romaniei si a Regulamentelor Parlamentului Romaniei au pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, similara cu cea generata de mineriada din 13-15 iunie '90", a spus Basescu.

El a adaugat ca efectele actiunilor politice ale Guvernului din ultimele saptamani si ale majoritatii parlamentare de astazi vor avea "efecte extrem de grave" pentru populatia Romaniei.