Traian Basescu urmeaza sa instiinteze conducerea Ministerului de Interne ca Politia Rutiera, Jandarmeria, dar si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu vor mai participa la asigurarea protectiei sale.

Mai exact, primul om in stat a renuntat la politistii care ii asigurau escorta, dar si la cei din intersectii care asigurau cale libera coloanei prezidentiale. In acelasi timp, presedintele nu mai vrea ca jandarmii sa participe la asigurarea protectiei sale, atat la actiunile din Bucuresti, cat si la cele din tara.

Nu vom avea insa un presedinte mai vulnerabil, pentru ca Traian Basescu beneficiaza in continuare de protectia celor de la Serviciul de Protectie si Paza.

Decizia sefului statului vine ca urmare a mitingului neautorizat al celor 5.000 de politisti care au protestat, vineri, la poarta Palatului Cotroceni.

Scandarile, dar si "indrazneala" politistilor de a protesta in fata Palatului Cotroceni, desi nu aveau autorizatie pentru asa ceva, au starnit, se pare, supararea presedintelui.

Administratia prezidentiala confirma informatia si precizeaza ca seful statului considera ca polistii participanti la mitingul ilegal au actionat sub demnitatea functiei lor si au dus in derizoriu insemnele statului roman.

Ministerul de Interne refuza sa comenteze aceste informatii. La ei nu a ajuns deocamdata nicio hartie oficiala.