"Subiectul este inca in discutii la MFP. In acest moment lucram la o versiune in care sa avem o exceptie pe o proprietatea supusa regimului de dare in plata. Ne-am intalnit ieri (miercuri -n.r.) cu reprezentantii notarilor si cu ai Parlamentului care au lucrat la aceasta lege. Suntem in faza in care incercam sa identificam toate cazurile si sa le surprindem in mod corect in aceasta modificare, astfel incat sa se poata implementa, sa nu ne lovim si de alte probleme. Trebuie sa gasim un mecanism simplu. Cautam formule ca legea sa iasa clara, dar principiul acesta este, sa exceptam de la aceasta taxa pe tranzactie o proprietate data in plata", a explicat Dragu, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, se ia in calcul aplicarea scutirii pentru o singura locuinta, si nu o triere a beneficiarilor in functie transe de venit sau alte criterii, pentru ca astfel actul normativ ar fi greu de implementat.

Ministrul Finantelor a precizat ca se analizeaza si cazul celor care au fost deja executati silit si figureaza cu datorii la stat in contul impozitului datorat pentru transferul de proprietate de la momentul executarii.

"Este in lucru si acest aspect. Incercam sa ne uitam la toate situatiile si sa le tratam pe toate, astfel incat ordonanta sa fie una completa", a mai spus Dragu.

De asemenea, la Minister Finantelor se analizeaza si cazul celor care au garantat un credit cu mai multe proprietati (imobile, terenuri).

Potrivit acesteia, Ordonanta de Urgenta va trebui sa fie gata pana la finalul lunii iunie, pentru ca Parlamentul sa fie inca in activitate. In aceste conditii, Finantele vor incerca sa lanseze proiectul de Ordonanta in dezbatere publica saptamana viitoare.

Legea privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credit a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 28 aprilie si a intrat in vigoare in data de 13 mai.