10. Georgie Henley. "Cronicile din Narnia". Georgie este o englezoaica plina de carisma ce a debutat la varsta de 10 ani in rolul dragalasei Lucy Pevensie, in The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. Cariera sa este abia la inceput, ea fiind prezenta in toate filmele din trilogia Cronicilor. O mai puteti urmari in mini serialul de televiziune, Jane Eyre.

9.Kodi Smit-McPhee. "The Road". Australianul McPhee nu putea fi ratat, mai ales cu un chip atat de expresiv. In 2006 a aparut pentru prima data in Stranded, o comedie neagra despre o tanara care incearca sa inceapa o noua viata dupa ce-si pierde mama. In 2007 a inhatat primul sau mare rol in Romulus, My Father, film distins cu multe premii la festivalurile de film din Australia. Cel mai cunoscut film al sau este The Road, o productie din 2009 in care joaca alaturi de Viggo Mortensen intr-o lume post apocaliptica. Il mai puteti vedea in filmul de groaza Let Me In unde joaca rolul unui copil care se imprieteneste cu o fetita vampir.  

8. Chloe Moretz. "Kick-Ass". Cand o privesti nici prin gand nu-ti trece ca americanca Chloe Moretz are numai 14 ani. Prima sa aparitie a fost in rolul lui Violet in serialul The Guardian, in 2004. Primul rol intr-un film a fost in 2005 in Heart of the Beholder, dar nu a castigat notorietate. Ulterior a devenit celebra odata cu rolul din remake-ul The Amityville Horror si talentul i-a fost recunoscut. A mai avut o sumedenie de aparitie in serialele tv si in iulie se va lansa ultimul sau film, The Fields (II), o drama thriller despre doi politisti care incep sa investigheze o serie de crime nerezolvate. O mai puteti urmari in filmul 500 Days of Summer si in filmul de groaza, Let Me In.

7. AnnaSophia Robb. "Soul Surfer'. Acum cinci ani o tanar pe nume AnnaSophia isi incepea cariera pe o scena a unei biserici din Colorado. In 2005 iese la rampa odata cu filmul Because of Winn-Dixie (2005) regizat de Wayne Wang. In acelasi an incepe lucrul la filmul lui Tim Burton, Charlie and the Chocolate Factory, in rolul lui Violet. A mai avut cateva aparitii in seriale TV si cateva roluri principale in: Race to Witch Mountain, Sleepwalking si alte filme nu foarte celebre. Acum o puteti urmari in productia 2011, Soul Surfer, in regia lui Sean McNamara. O tanar surferita isi gaseste curajul sa se intoarca in valurile oceanului dupa ce-si pierde un brat in urma unui atac al rechinilor.

6. Abigail Breslin. "My Sister's Keeper". Pentru rolul din Little Miss Sunshine a fost nominalizata in 2007 la Oscar. Abigail are 15 ani si numeroase premii obtinute de-a lungul carierei, care a inceput in urma cu 9 ani, odata cu rolul din Signs, regizat de M. Night Shyamalan. Este recunoscuta pentru profesionalismul de care da dovada, in ciuda varstei sale fragede. Numara peste 25 de aparitii pe micile si marile ecrane. Ultimele pelicule in care o puteti urmari sunt: My Sister's Keeper (2009), Zombieland (2009), Janie Jones (2010). Momentan pregateste filmul Innocence unde o va juca pe Beckett, iar in decembrie o puteti urmari in comedia New Year's Eve pentru care a luat 300.000 de dolari pentru o saptamana de filmari. Impresionant la 15 ani nu?

5. Hailee Steinfeld. "True Grit Hailee" a vazut lumina zilei in 1996 si a stat pentru prima data in fata camerei in 2007 pentru serialul Back To You, unde s-a jucat pe sine. Au urmat cateva scurt metraje si roluri in seriale TV, urmand sa dea marea lovitura in True Grit, film regizat de Fratii Coen. Actrita declara ca este interesata si de partea cealalta a camerei si ca i-ar placea sa regizeze sau sa produca un film. Pentru rolul din True Grit a primit 100 de mii de dolari. In prezent este in pre productia filmului Romeo si Julieta, unde o va interpreta pe Julieta alaturi de Ed Westwick in rolul lui Tybalt.

4. Bailee Madison. 'Brothers". Are 11 ani si primul sau rol a fost in Lonely Hearts in 2006 unde a impartit platoul de filmare cu John Travolta si Salma Hayek. Cariera sa a cunoscut o ascensiune fabuloasa, ajungand sa fie una dintre cele mai cunoscute figuri in randul tinerilor de la Hollywood. A avut cateva apritii in seriale de televiziune: Doctor House, Unfabulous, CSI sau Lege si ordine, in filme pentru tv si in lung metraje: Conviction, An Invisible Sign, Letters to God. Cel mai cunoscut film al sau este Brothers, un film trecut cu vederea, dar care merita vizionat. Regia este semnata de Jim Sheridan si distributia este una cu nume puternice: Jake Gyllenhaal, Natalie Portman si Tobey Maguire.

3. Angus T. Jones. "Two and a Half Men". Probabil veti spune ca Agnus nu mai e demult un copil, el avand deja 17 ani. Dar pentru fanii serialului Doi barbati si jumatate va ramane mereu dolofanul familiei Harper. A debutat in rolul unui copil de cinci ani in filmul Simpatico, alaturi de Nick Nolte, Jeff Bridges si Sharon Stone, dar nu s-a remarcat.  A mai avut aparitii in seriale TV si in trei filme de lung metraj: See Spot Run (2001), The Rookie (2001) si Bringing Down the House (2003). Datorita serialului care i-a adus faima, acesta ocupa locul I in topul celor mai bine platiti actori din serialele TV, el primind cate 250.000 de dolari pentru fiecare episod si aproape 5 milioane de dolari pe an.

2. Elle Fanning. "Somewhere". Elle este nascuta in anul 1998 si este sora mai mica a celebrei actrite Dakota Fanning. Si chiar daca are numai 13 ani numara peste 20 de aparitii in fata camerei, prima fiind la numai 11 luni in blockbusterul I am Sam. A jucat versiunea mai tanara a surorii sale, Lucy, 2 ani. Si de atunci a tot jucat-o pe Dakota in Taken (2002). Marea reusita ca actrita independenta de sora ei a fost in 2003 in rolul lui Jamie in Daddy Day Care. Intre timp mai aparuse in doua seriale TV. Un alt film care a consacrat-o ca actrita a fost Babel, in 2006, in regia lui Alejandro Inarritu unde a jucat rolul fiicei lui Brad Pitt si Cate Blanchett. O puteti urmari in Somewhere in rolul lui Cleo si in superproductia ce va fi lansata vara aceasta, Super 8.

1. Jaden Christopher Smith. "The Karate Kid". Nu este suficient de mare cat sa conduca, ca sa nu mai vorbim de consumul de alcool, dar are anii suficienti sa incaseze 3 milioane de dolari in 2010 cu rolul din The Karate Kid. Cu un tata atat de celebru, pustiu Smith in varsta de 12 ani, n-avea cum sa nu dea marea lovitura la Hollywood. Cariera sa a inceput in 2003 odata cu rolul lui Reggie din serialul All of Us. In 2006 se remarca intr-un film spectaculos, The Pursuit of Happyness, unde joaca alaturi de tatal sau care a primit o nominalizare la Oscar. Doi ani mai tarziu este distribuit in The Day the Earth Stood Still, un remake al clasicului SF din 1951. Da lovitura cu The Karate Kid, o productie 2010 cu incasari de peste 170 de milioane numai in SUA. Foto: http://www.examiner.com/