Pana in prezent, banca a contabilizat deja pierderi de 5,8 miliarde de dolari in urma acestor tranzactii, iar cifra ar putea creste, in cel mai rau caz, cu 1,7 miliarde de dolari, potrivit lui Jamie Dimon, presedinte al board-ului si director general al JPMorgan Chase, citat de Bloomberg.

Profitul net a coborat cu 9% in trimestrul al doilea, la 4,96 miliarde de dolari. In toata aceasta perioada banca a inregistrat pierderi de 4,4 miliarde dolari din cauza tranzactiilor proaste cu derivate financiare efectuate de traderii biroul londonez de investitii, in speta Bruno Iksil, supranumit "Balena de la Londra" pentru pozitiile uriase asumate pe piata in numele bancii. 

Banca a revizuit si profitul din primul trimestru in scadere cu 459 milioane de dolari, dupa ce o ancheta interna la biroul de la Londra a indicat ca angajatii s-ar putea face vinovati de musamalizarea unor tranzactii cu rezultat pagubos. 

Inainte de izbucnirea scandalului, Dimon era considerat unul dintre cei mai buni manageri din industria bancara, in special datorita reputatiei sale in zona gestionarii riscului si supravegherii interne.  Dimon a desconsiderat temerile ridicate de mai multi apropiati din interiorul bancii privind biroul de la Londra, care s-au aratat ingrijorati in ultimii ani de lipsa de transparenta si de controalele interne deficitare de la departament. 

Actiunile bancii au crescut vineri cu 6%, investitorii rasufland usurati ca pierderile nu sunt si mai mari. 

Cu toate acestea, capitalizarea JP Morgan a scazut cu 32 miliarde de dolari, respectiv 19%, din 5 aprilie, cand au aparut primele informatii privind tranzactiile cu derivate de credit efectuate de biroul londonez al institutiei.