Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, in urma unui incident produs intr-un hotel din New York.

Dovezi incriminatorii ar fi existat, inclusiv mostre ADN, insa procurorii le-au considerat probabil insuficiente pentru a proba agresiunea sexuala. "Procurorul districtual din Manhattan, Cyrus Vance, a refuzat dreptul unei femei de a beneficia de proces intr-un caz de viol. Nu doar ca a intors spatele unei victime inocente, dar a si ignorat probe criminalistice si medicale", spune Kenneth Thompson, avocatul menajerei.

Impotriva reclamantei a jucat credibiliattea ei tot mai fragila. Nafiosatou Diallo, menajera de 32 de ani, vrea totusi si un proces civil, ca sa-l faca pe fostul sef de la FMI sa plateasca macar finaciar, daca nu cu inchisoarea. Iar asta nu face decat sa-i zdruncine si mai mult statutul, mai ales ca a mintit, in repetate randuri, in privinta trecutului ei si a celor petrecute dupa presupusele agresiuni sexuale din 14 mai.

Ce va face acum fostul sef al FMI

Strauss-Kahn, potential candidat socialist pentru alegerile prezidentiale din Franta din 2012, are 62 de ani si a fost numit la conducerea FMI in 2007.

Der Spiegel mentioneaza inca o data faptul ca DSK era principalul opozant al actualului presedinte Nicolas Sarkozy in lupta pentru alegerile din 2012. Chiar daca acest scandal i-a stirbit din imagine, acest lucru nu inseamna ca nu le mai poate influenta. Economistii spun ca acel candidat din cei cinci care va fi sprijinit de DSK va avea cu siguranta un plus.

Exista, insa, si voci care sustin ca tocmai acest scandal va diminua sansele oricarui candidat socialist.