Aceasta susţine că este ”revoltător” că Ministerul Finanţelor nu a publicat execuţia bugetară, deşi trebuia să o facă din 25 mai. ”Dacă datele erau pozitive, cu siguranţă propaganda PSD nu ar fi obosit să ne intoxice cu ”marile realizări” ale Guvernului”, susţine Turcan.

”Cât de gravă este situaţia bugetului, dacă Teodorovici nu mai publică execuţia bugetară? Informaţii neoficiale ne anunţă că deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB în primele 4 luni, adică banii lipsă din buget sunt de 12 miliarde de lei. Situaţia este extrem de gravă dacă ne uităm în anii 2016 şi 2017, când în primele 4 luni bugetul avea excedent, adică bani în plus. Este îngrijorător faptul că veniturile au crescut cu numai 9,7%, în timp ce cheltuielile au explodat cu 15,9%. Situaţia este şi mai proastă pentru investiţiile publice, care sunt mai mici cu 100 de milioane de lei faţă de anul 2018, anul cu cele mai scăzute investiţii din ultimii 15 ani. Această situaţie gravă a investiţiilor este cauzată de faptul că Guvernul nici măcar nu a elaborat proiecte pentru a putea utiliza fondurile europene”, a scris, luni, Raluca Turcan pe Facebook.

”Dacă datele erau pozitive, cu siguranţă propaganda PSD nu ar fi obosit să ne intoxice cu ”marile realizări” ale Guvernului! Solicit Ministerul Finanţelor să publice imediat execuţia bugetară pentru a spulbera orice speculaţie cu privire la situaţia economică a ţării”, a mai scris Turcan.

Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat pe primul trimestru al anului 2019 cu un deficit de 5,5 miliarde de lei, respectiv 0,54% din PIB, comparativ cu un deficit de 4,46 miliarde lei (0,48% din PIB) înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate luna trecută de Ministerul Finanţelor.