"Dupa consultarile cu organizatiile teritoriale am ajuns la concluzia ca nu putem sustine varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete, nici varianta «opt plus doi». Avem noi o initiativa mai veche si suntem convinsi ca aceasta initiativa, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste cateva saptamani, poate la toamna, poate la inceputul anului viitor", a afirmat presedintele UDMR, potrivit  Mediafax.

De asemenea, Kelemen a precizat ca UDMR respinge si varianta "opt plus doi" de reorganizare administrativa. Presedintele UDMR a spus ca Uniunea este pentru reforma administratiei publice locale, dar in cadrul actual al celor 41 de judete.

Pe de alta parte, Kelemen a spus ca Uniunea este interesata ca regiunile de dezvoltare sa fie transformate, pentru ca nu functioneaza, si este interesata "in perspectiva mai lunga" de reforma administrativa, "dar nu sub aceasta forma, nu in acest moment", deoarece nu este pregatita si nu poate sustine variantele.

Udrea: Daca nu exista suport politic pentru reorganizarea administrativa, o amanam

Elena Udrea, vicepresedintele PDL, a declarat ca, in cazul in care nu exista suport politic pentru reorganizarea administrativa a tarii, puterea nu poate decat sa o amane, insa PDL si UDMR ar trebui sa lucreze in interesul Romaniei"."Trebuie sa fie un interes de a reduce cheltuielile cu aparatul de stat, prin institutiile deconcentrate, dar si pentru o mai buna functionare a administratiei", a afirmat liderul PDL.

Citeste si

China intra in Europa prin Ungaria. Guvernul de la Beijing finanteaza statul maghiar

Cum vor arata soselele viitorului. Harta autostrazilor ce vor fi construite pana in 2013