Intrebata daca exista un fenomen legat de fraudarea licitatiilor in Romania sau este vorba despre cazuri izolate, Elena Udrea a raspuns: "Eu cred ca este un fenomen".

Ea a mentionat ca este vorba despre o practica de a incerca directionarea unor licitatii publice spre anumite companii. "Nu inseamna ca mereu reuseste aceasta dorinta", a mentionat Udrea, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTv.

Liderul PDL s-a ferit sa ofere un procent legat de licitatiile la care se incearca fraudarea, dar a mentionat ca acesta "ar fi destul de mare". Intrebata daca se poate spune ca "peste 50%" este o aproximare corecta a procentului in care se incearca fraudarea licitatiilor, Udrea a raspuns: "Se incearca. Am putea spune ca este un procent la care se poate ajunge".

Udrea a mai spus ca se pare ca mediului privat ii convine acest sistem, pentru ca nu s-au inregistrat sesizari la DNA privind fraudarea unor licitatii.

Ea mai spune ca in cazul licitatiile legate de fondurile europene exista numeroase probleme legate de scrierea unor caiete de sarcini "cu dedicatie" pentru anumite firme.