Mario Draghi va prelua functia de presedinte al BCE de la 1 noiembrie 2011. Mandatul sau se incheie la 31 octombrie 2019,  potrivit documentului provizoriu care cuprinde concluziile summit-ului UE de joi si vineri de la Bruxelles, citat de Reuters. 

Italia vs. Franta

Draghi, economist si bancher, in varsta de 63 de ani il va inlocui pe francezul Trichet dupa opt ani de mandat. Mai multi politicieni francezi s-au aratat ingrijorati cu privire la numirea lui Draghi, deoarece ar fi condus la prezenta a doi oficiali italieni in Consiliul Executiv al BCE, Franta ramanand fara reprezentant in acest for. 

Tensiunile s-au risipit insa. Potrivit unor surse apropiate, Lorenzo Bini Smaghi mai are doi ani de mandat, insa ar fi renuntat la post in favoarea unui candidat francez, pentru a simplifica venirea lui Draghi la presedintia BCE. 

Premierul italian Silvio Berlusconi i-a promis in aprilie presedintelui francez Nicolas Sarkozy ca Italia va ceda scaunul lui Smaghi in favoarea unui candidat francez, daca Franta il va sustine pe Draghi.

Citeste si

Top 10 cele mai aglomerate orase din lume

UE promite ca salveaza Grecia. Afla conditia pentru noul imprumut