Cele trei banci nu au reusit sa ajunga la un acord cu autoritatile europene de reglementare, in decembrie, pentru inchiderea investigatiei referitoare la manipularea Euribor, in baza careia sunt calculate dobanzile instrumentelor financiare derivate denominate in euro. 

In decembrie, Comisia Europeana a ajuns la un acord cu sase banci, intre care Barclays, Deutsche Bank, RBS si Societe Generale, care au recunoscut faptul ca au format un cartel pentru manipularea Euribor si, intr-un caz similar, Libor. In urma acordului, amenzile au fost reduse cu 10%. Cumulate, acestea au atins nivelul record de 1,7 miliarde de euro. Societe Generale a contestat amenda. 

Daca vor fi gasite vinovate, Credit Agricole, HSBC si JPMorgan risca amenzi de pana la 10% din cifra anuala de afaceri. 

"CE suspecteaza ca cele trei banci s-ar fi asociat in vederea distorsionarii traseului normal al procesului de stabilire a preturilor pentru dobanzile instrumentelor derivate in euro", se arata intr-un comunicat al institutiei europene. 

JPMorgan si HSBC au anuntat ca se vor apara de acuzatiile aduse de Comisie. Credit Agricole va analiza acuzatiile CE de indata ce ii vor parveni, a precizat banca.  Cele trei banci au posibilitatea sa raspunda plangerii antitrust a Comisiei, atat in scris cat si in cadrul unei audieri.