Este o hotarare socanta, deoarece acesti oameni au solicitat suspendarea platii ratelor la credite, pana la solutia definitiva si irevocabila a instantei in procesul de fond, pentru ca nu au bani sa mai plateasca, multi dintre ei fiind sunt bugetari, care au suferit reduceri salariale. Decizia instantei nu numai ca a anulat cererea acestor oameni, aflati in imposibilitate de plata, dar, in plus, a mai adaugat un bir pe capul lor”, a declarat liderul grupului clientilor nemultumiti, Violeta Vasilioglu.

Acesta este al doilea grup de clienti nemultumiti care dau banca in judecata si a caror cerere este respinsa de tribunal, dupa ce, in noiembrie, primul grup a primit acelasi raspuns din partea instantei.

Pe 25 octombrie, primul grup de clienti nemultumiti ai bancilor a deschis Dosarul contra BCR, dupa ce a depus "zece bibliorafturi de documentatie" la Tribunalul Bucuresti, primind, in schimb, termen pentru judecarea procesului de fond - 24 octombrie 2011!

Clientii bancii cer declararea drept abuzive a mai multor clauze, printre care calcularea ratelor potrivit unei dobanzi de referinta interna a institutiei si perceperea unui comision de monitorizare a riscului de circa 4% pe an, stabilit nu la soldul ramas de plata, ci la valoarea initiala.

BCR nu este prima banca impotriva careia clientii nemultumiti au intentat procese colective.

Peste 1.000 de clienti ai Volksbank au depus la Tribunalul Bucuresti doua cereri de chemare in judecata a bancii, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, iar unii au solicitat suspendarea platii ratelor la imprumuturi pana la momentul solutionarii litigiului.

Citeste si: 

Cererea clientilor BCR de suspendare a platii ratelor, respinsa de instanta! Urmeaza recursul!
Visele devin realitate: Doi clienti BCR obtin dobanzi egale cu marja initiala din contract plus Euribor!
Clientii nemultumiti ai bancilor vor sa conteste la CC aplicarea OUG 50 doar la creditele noi