Tudor Georgescu a gasit un anunt intr-un ziar si a citit ca o firma ofera credite substantiale, fara dobanda. Avea nevoie de cateva mii de lei, ca sa-si inchida un credit la banca si sa-si repare dantura. Asa ca a contactat societatea cu pricina.

I s-a spus ca pentru a-i fi acceptat dosarul si pentru a obtine imprumutul trebuie sa plateasca anticipat aproape 900 de lei. Asa ca a apelat la cunoscuti sa faca rost de bani. Un vecin l-a avertizat sa fie atent, insa in naivitatea sa, pagubitul nu a luat in seama sfaturile. A platit suma respectiva la casierie si a primit o chitanta.

Apoi a asteptat doua saptamani, ca sa fie anuntat cand poate sa ia banii. Dar n-a fost sunat si a mers iarasi la firma, unde n-a mai gasit pe nimeni.

"Firma nu mai este aici, au plecat de luni si zic, vedeti naivitatea, dar nu stiti unde s-au mutat?!", povesteste Tudor Georgescu.

A mers la politie, unde-a aflat cu surprindere ca mai sunt 46 de pagubiti. Au platit cu totii o taxa ca sa obtina un credit, dar n-au mai vazut nimic in schimb.

Anchetatorii au banuiala ca numarul victimelor se ridica la 460, iar prejudiciul, la 100.000 de lei.

Administratorul societatii, un cetatean maghiar de 54 de ani, este acum cautat de politisti. Nici la numarul oficial al companiei nu raspunde nimeni.

"Cred ca asta este doar inceputul. Ne asteptam si la alte genuri de fapte, iar cei care vor suferi vor fi oamenii simpli, care, constransi de anumite nevoi, apeleaza oriunde, numai ca sa poata trai de azi pe maine", spune Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Politistii ii sfatuiesc pe toti cei care vor sa imprumute bani sa stea de vorba cu un avocat sau cu agentul de proximitate, inainte sa semneze un contract care pare mult prea bun ca sa fie si adevarat.

Politia a inceput o ancheta. Din pacate, oamenii legii se tem ca mai ales acum, in perioda de criza, se vor inmulti cei care vor sa faca bani in acest mod.