"Geniul rau" al calculatoarelor se numeste Mihail Concioiu si este acuzat de procurorii DIICOT de incalcarea a zece articole ale Codului Penal.

In 2009, el a lansat doua atacuri de tip phishing asupra unui numar de 1784 de angajati si, respectiv, 1521 de angajati ai companiei eBay. Inc., carora le-a furat ID-ul si parola.

Ba mai mult, Concioiu a reusit sa patrunda in baza de date securizata a companiei eBay, de unde a furat documente interne ale companiei si diverse fisiere. Printre acestea din urma se afla si o aplicatie utilizata de angajatii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clientii companiei si cu tranzactiile desfasurate de catre acestia.

Conform DIICOT, prejudiciul suferit de compania eBay, drept consecinta a atacului de tip phishing, este 3.000.000 de dolari.

Mihai Concioiu nu s-a ocupat insa doar de eBay, ci, impreuna cu alte persoane, a reusit sa puna mana pe datele de identificare ale unor carduri emise de niste banci din Italia. Astfel, a scos din ATM-uri, prin utilizarea neautorizata a acestor date, peste 300.000 de euro.

Impreuna cu alte doua persoane, el a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT. Autoritatile romane au lucrat la acest caz cu ofiterii US Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si cu autoritatile judiciare italiene.