Rihanna ii acuza pe fostii ei contabili ca nu au prevenit-o despre auditul realizat in acelasi an de expertii de la Internal Revenue Service (IRS).

Valoarea despagubirilor solicitate de artista nu a fost data publicitatii.

Robyn Fenty, pe numele ei real, a declarat prin intermediul avocatilor ca acei contabili i-au ajus prejudicii financiare de cateva zeci de milioane de dolari, in conditiile in care ea a sustinut patru turnee nord-americane si mondiale in ultimii cinci ani. 

Cu ocazia turneului "Last Girl on Earth" din 2009, Rihanna a aflat ca turneul "a suferit pierderi nete semnificative", in ciuda incasarilor mari. Totodata, contabilii ei au incasat 22% din veniturile totale ale turneului, in timp ce o plateau pe Rihanna cu doar 6% din totalul incasarilor. 

In aceleasi documente, cantareata afirma ca practica acordarii acelor comisioane nu este o tehnica standard in mediul contabil si cel managerial, dar, in cazul ei, conduita contabililor de la cabinetul Berdon LLP a generat un evident conflict de interese. 

Avocatii Rihannei au acuzat acelasi cabinet de contabilitate si de declansarea unui audit IRS asupra finantelor cantaretei, spunand ca artista a fost obligata ulterior sa cheltuiasca resurse semnificative pentru a corecta erorile comise din neglijenta contabililor ei. 

De cand i-a concediat pe acei contabili, in septembrie 2010, situatia financiara a Rihannei s-a imbunatatit deja. Turneul ei "Loud", sustinut din iunie pana in decembrie 2011, a produs un profit net in valoare de peste 40% din incasarile totale ale turneului. 

Rihanna a angajat cabinetul de contabilitate Berdon LLP in 2005, cand ea era o adolescenta de 16 ani din Barbados, sosita in America pentru a-si lansa cariera de cantareata. Contabilii ei si-au incalcat in mod repetat angajamentele, au savarsit abuzuri si infractiuni, si-au acordat comisioane exorbitante, au infiintat firme fara sa analizeze efectele pe care acestea le aveau asupra averii artistei si nu au completat si expediat documentele anuale pentru fiscul american. 

Albumele semnata Rihanna s-au vandut in peste 25 de milioane de copii pe plan mondial, iar cantareata a fost recompensata cu noua premii Grammy.