Astfel, UniCredit Bank accelerează finanţările destinate achiziţiei de locuinţe prin programul "Noua Casă".

Programul "Noua Casă" creează posibilitatea de achiziţie a unei locuinţe noi (recepţionate sau consolidate de cel mult 5 ani) în limita a 140.000 de euro, sau a unei locuinţe vechi (finalizate sau consolidate de mai mult de 5 ani), în limita a 70.000 de euro, cu un avans minim de 5% pentru proprietăţi cu valori de cel mult 70.000 de euro şi un avans minim de 15% pentru proprietăţi cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro. Potrivit băncii, creditul se acordă în lei.

Perioada creditului poate fi între 3 şi 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condiţiile programului este variabilă, formată din IRCC+ marjă fixă 2%.

"Spre exemplu, pentru un credit 'Noua Casă' în valoare de 230.000 lei, pe o perioadă de 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 4,17% p.a. formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision de analiză de 0 lei, taxa de înscriere a garanţiilor mobiliare în Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară de 87,6 lei, costul evaluării imobilului de aproximativ 450 de lei conform informaţiilor din piaţă deţinute de creditor, costurile deschiderii şi menţinerii unui cont curent în lei de 5 lei/lună, comision de gestiune datorat pentru garanţia emisă de FNGCIMM de 0,202% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 4,55%, iar rata lunară este de 1.287,18 lei", se menţionează în comunicat.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.