Potrivit lui Boc, din cei 50% bani pentru profesori aprobati prin legea 220, doar 17% majorare se aplica deja pentru toti profesorii din Romania. Legea a fost abrogata intre timp, iar pentru cei 33% ramasi nu sunt resurse financiare, spune seful Executivului.
Unii profesori au castigat in instanta acesti bani, astfel ca exista categorii de profesori care au salariul majorat cu 50%, iar altii doar cu 17%.
In privinta profesorilor buzoieni Emil Boc a declarat ca fondul de salarii pentru primul trimestru al anului s-a epuizat deoarece s-a platit al 13-lea salariu inca de la inceputul anului si au fost platite salariile majorate prin hotarari judecatoresti cu 50%, desi banii alocati erau doar pentru 17%.

Peste 1.000 de profesori au protestat, luni, in centrul orasului Buzau, in fata sediului Primariei, nemultumiti ca au primit doar 30% din salariul pe luna februarie. Marti profesorii vor protesta in fata Inspectoratului Scolar din Buzau, protestele urmand sa continue pana la sfarsitul saptamanii.