Dupa ce a completat solicitarea de creditare pe internet, cel care cere imprumutul este sunat de un operator. Acesta va decide acordarea banilor in functie de raspunsurile obtinute.

Luati 200 de lei, iar dupa 15 zile dati inapoi 249 de lei. Asta inseamna o dobanda anuala efectiva (DAE) gigantica: de peste 20 de mii de procente, recunosc institutiile financiare nebancare.

Ca sa se asigure ca informatiile completate online sunt veridice, banii sunt ridicati de la ghiseul unei banci cu care compania de creditare are contract. Angajatul de la ghiseu verifica toate datele, dar si buletinul persoanei.

Iar cei care sunt la al treilea sau al patrulea credit platit la timp se pot imprumuta si mai lejer.

Este incredibil cat de usor va puteti imprumuta de la institutiile financiar nebancare, in goana dupa clienti acestea au inventat creditul prin SMS. Cu alte cuvinte, de pe telefonul mobil trimiteti un mesaj in care precizati suma imprumutata, durata creditului si o parola, iar banii va sunt virati in cont intr-o jumatate de ora.

Atentie la erorile sistemului, ne spune Cornel, care s-a trezit ca are datorii desi a intors creditul. Din fericire problema s-a rezolvat. Nu acelasi lucru se intampla daca sunteti datori pe bune.

Cu toate acestea creditul pana la salariu, cum mai este numit imprumutul, are multi clienti. Potrivit unei companii care si-a inceput activitatea in martie, a reusit sa dea intr-o luna credite cat isi planificare pentru o jumatate de an.