Fata de anii trecuti, fostul premier Adrian Nastase n-a mai plecat in concediu peste mari si tari. A ramas aproape de casa, langa ferma de la Cornu, unde a descoperit impreuna cu sotia un centru SPA.

Mai cu dare de mana si cu 15.000 de euro in buzunar, un alt coleg din partid, Robert Negoita, a facut un tur mai ales cultural, spune el, prin Vietnam, Cambodgia, Thailanda, India, Malaezia, Singapore si multe alte tari din Asia.

"Am vazut Everestul, in Nepal, am fost in Tibet si am urcat de la 3600 la 3800 de metri la casa lui Dalai Lama, unde simteai ca nu ai oxigen, ca respiri degeaba", povesteste Robert Negoita, deputat PSD.

Democrat-liberala Raluca Turcan afirma ca nu a mai avut concediu din 2004, cand s-a casatorit cu Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintiei. Asa ca, pentru relaxare si putin bronz, vara asta a fost si in Spania, dar si la Neptun.

In vacanta de 1 Mai, liberala Gratiela Gavrilescu a ajuns la bulgari, unde a ramas fara bani si acte, pentru ca a fost jefuita. Pe hoti politistii din Bulgaria nu i-au gasit nici pana acum, asa ca pagubita n-a mai trecut pe la ei. In aceasta vara a facut un circuit prin tarile nordice.

Cu siguranta, ei vor avea ce le povesti colegilor care sustin ca n-au avut nicio zi libera. Deputatul Catalin Chereches, de exemplu, spune ca s-a bronzat, dar nu pe plaja, ci pe strada, stand de vorba cu alegatorii.

In septembrie, alesii se vor intoarce la munca. Senatorii mai au o sesiune extraordinara in aceasta saptamana.