Dupa intelegerea Basescu-Ponta-Chitoiu ca in schimbul amanarii trei luni  introducerii taxei suplimentare la benzina si motorina bugetul sa fie promulgat, in acest moment, executivul are trei variante de lucru in mapa pentru FMI astfel incat scrisoarea de intentie sa ajunga in boardul institutiei financiare internationale: cresterea colectarii veniturilor, reducerea unor categorii de cheltuieli si abia in ultima instanta pe introducerea unei noi taxe.

Guvernul trebuie sa convinga Fondul ca masurile vor acoperi gaura de 600 de milioane de lei, cat a fost estimata pierderea din cauza amanarii introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenti. De aceasta data, in negocieri se va implica si presedintele Traian Basescu, sarit din schema la precedenta misiune a FMI in Romania, noteaza Gandul.info.

Misiunea FMI va sosi in Romania in jurul datei de 20 ianuarie, ocazie cu care autoritatile sunt pregatite sa le prezinte reprezentantilor institutiei financiare trei tipuri de variante pentru compensarea pierderii de 600 de milioane de lei din cauza amanarii pentru trei luni a accizei la carburanti, potrivit unor informatii obtinute de gandul de la surse guvernamentale.

Citeste articolul integral pe www.gandul.info.