Vasile Blaga raspunde intrebarilor lansate de moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, dar si de jurnalistii Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Evenimentele politice ale acestei saptamini, ca depunerea motiunii de cenzura si asumarea raspunderii guvernului pentru pachetul de masuri menite sa reduca deficitul bugetar, nu lipsesc din discutie. Vasile Blaga nu crede ca motiunea de cenzura are sansa de a fi votata in Parlament si adauga ca, in cazul putin probabil in care aceasta va trece nu i se pare oportun sa fie atacat votul la Curtea Constitutionala si aceasta pentru ca guvernul trebuie sa demonstreze ca se bucura de sustinere parlamentara.

Optimismul ministrului Administratiei si Internelor merge si mai departe, acesta afirmind ca este convins ca masurile de austeritate vor fi aprobate de Curtea Constitutionala.

Intrebat de Claudiu Pandaru cind a aflat de situatia dificila in care se afla Romania, Vasile Blaga raspunde: “Ianuarie, 2009”. Ministrul Administratiei si Internelor marturiseste ca puteau fi luate masuri de austeritate inca de la acea data, “insa nu s-a considerat necesar”, lucru care a fost regretat ulterior, caci, in opinia sa, “Romania se afla in cea mai dificila situatie de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

In ceea ce priveste posibilitate de crestere a taxelor, Vasile Blaga este foarte categoric: “Am convingerea ca nu se va ajunge la o crestere a taxelor. Cred ca guvernul Boc ar trebui sa plece daca se va ajunge la aplicarea masurii de crestere a taxelor”, a spus ministrul Administratiei si Internelor.

Cit despre intrarea Romaniei in spatiul Schengen, Vasile Blaga e convins ca: data nu va fi aminata. In noaptea de 27 spre 28 martie 2011,  romanii se vor bucura de o libertate totala de miscare in spatiul european.