"In cazul in care conditiile de piata vor fi favorabile, vom stabili daca este momentul sa iesim din nou pe piete cu o emisiune de obligatiuni, dar nu avem o data exacta pentru acest lucru", a spus Vladescu.

La emisiunea de saptamana trecuta Romania a atras suma de un milliard de euro in principal de la investitorii germani, austrieci si britanici, care au fost cei mai interesati de eurobondurile romanesti, potrivit lui Bogdan Dragoi, secretar de stat in MFP. Astfel, investitorii austrieci si germani au luat 30,8% din emisiune, cei din Marea Britanie - peste 23%, iar cei din SUA - 6%.

Totodata,  46,5% dintre investitori au fost fonduri de investitii, 18,7% - banci de investitii si comerciale si 15% - companii de asigurari.

Emisiunea romaneasca a fost lansata la putin timp dupa ce Standard & Poor’s a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei de la negativa la stabila, la circa o luna dupa decizia similara a Fitch.

Romania a plasat joi obligatiuni in euro de 1 miliard, la un cupon de 5% si un randament de 5,17%, in conditiile unui rate de credit default swap (CDS) de 268 puncte de bază.