Intr-un interviu, acordat Evenimentului Zilei, ministrul a precizat ca nu exista in acest moment un calcul referitor la cuantumul acestei taxe, dar ca este o solutie pentru a starange mai multi bani la buget in viitor.

Nu exista o calculatie in momentul de fata in privinta nivelului taxelor. (...) E un lucru pe care il discutam, poate gasim solutii pentru anul viitor. (…) In Romania, comparativ cu alte state europene, veniturile din taxarea proprietatii sunt foarte scazute. Din pacate, din cauza veniturilor reduse ale cetatenilor romani, nu putem sa punem taxe pe proprietate la nivelul la care ar trebuie puse”, a explicat Vladescu.

Intrebat in ce moneda le recomanda romanilor sa-si tina banii, seful Finantelor a spus: „In ce moneda doresc si unde doresc. Eu, personal, imi tin banii in lei in Romania”. Referitor la disponibilizari, acestea nu vor avea loc „in masa” si vor fi decise de fiecare minister.

Vladescu a mai explicat ca, in prezent, Romania este un stat echilibrat, care plateste pensiile si salariile. „Si mama mea, si rudele mele de la tara - toata lumea imi spune cat de mici sunt veniturile, dar cu aceeasi onestitate le spun si eu ca mai mari nu pot fi”, a mai spus ministrul. (cititi interviul integral aici)