"Romania nu are niciun angajament in scrisoarea de intentie cu FMI privind taxele sau contributiile pentru PFA si DDA. Angajamentele in relatia cu FMI pot lua forma unor actiuni prioritare, fara de care nu intri in board, a unor criterii structurale, fara de care nu iei transele de bani, si a unor tinte indicative, care sunt intentii de viitor si care daca nu se materializeaza se transforma in criterii structurale", a declarat Liviu Voinea, pentru Mediafax, dezmintind astfel unele afirmatii aparute in presa. 

El a subliniat ca orice pasaj din scrisoarea cu FMI reprezinta un angajament numai in masura in care are o data de aplicare si este actiune prioritara, criteriu structural sau tinta indicativa, elemente care stau la baza evaluarii. 

"Ceea ce exista acolo (in pasajul citat in presa privind PFA si DDA, n.r.) este doar o discutie privind evaluarea - permanenta de altfel - a contributiilor in sensul reducerii diferentelor, dar reducerea diferentelor se poate face si de jos in sus si de sus in jos. Acea diferenta poate insemna si reducerea nivelului pentru unii, nu cresterea nivelului pentru altii. Deci, nu exista, repet cu toata raspunderea, nu exista niciun angajament al Romaniei in acest sens", a spus ministrul Bugetului. 

El a precizat ca nu se vor majora contributiile pentru PFA si DDA nici in perioada urmatoare, nici dupa ce scrisoarea va intra in vigoare.