Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile au fost aplicate dupa ce s-au primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor privind introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare, ceea ce constituie o ilegalitate.

"CJPC a aplicat Volksbank o amendade 100.000 de lei si o sanctiune complementaraprin care am propus presedintelui ANPC suspendarea activitatii de creditare a bancii. Sanctiunile au fost aplicate dupa ce am primit peste 500 de reclamatii din partea clientilor, pentru ca banca nu a luat masurile care se impun in vederea reglementarii situatiei legate de introducerea comisionului de risc in comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activitatii de creditare va fi la nivel national si speram ca presedintele ANPC sa ia o decizie cat mai repede", a spus Mircea Radu.

Potrivit acestuia, Volksbank a fost singura banca din Cluj care nu a dorit sa rezolve problemele ridicate de clienti privind comisionul de risc.

Seful CJPC Cluj a precizat ca Volksbank a mai fost amendata cu 100.000 de lei luna trecuta, tot pentru faptul ca nu a rezolvat problema comisionului de risc si nu a respectat prevederile Ordonantei 50/ 2010.

Mircea Radu a subliniat ca, in urma verificarii sesizarilor primite in cazul a 22 de banci, BCR a modificat actul aditional si a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel incat clientii vor plati doar 15,5 lei pe luna, fatade 86 de lei, cat plateau inaintea interventiei CJPC Cluj.