Creditul este disponibil atat in euro, cat si in lei, la dobanzi de 6,98% pentru imprumuturile in moneda europeana si de 9,61% pentru lei. Dobanda este variabila in functie de indicatorii EURIBOR si ROBOR, noteaza Mediafax.

Dobanda la creditul "Casa" este actualizata la fiecare trei luni pentru creditele in euro, in functie de valoarea indicatorului Euribor la trei luni. Pentru imprumuturile in lei, dobanda se actualizeaza semestrial, in functie de fluctuatiile indicatorului Robor la sase luni.

Marja aplicata dobanzilor de referinta este fixa pe toata durata contractului, de 5,45% la euro si 2,95% pentru imprumuturile in lei.

Pe langa dobanzi, persoanele care vor sa contracteze un astfel de credit vor trebui sa plateasca un comision de analiza dosar de 200 de euro, un comision unic de postacordare de 35 de euro si un comision de cont curent de 0,25 euro lunar.

"Creditul Casa este al doilea produs lansat de Volksbank dupa anuntarea noii strategii a bancii si primul produs de acest gen dupa o pauza de aproape 2 ani in activitatile de creditare. Probabil este diferit fata de ofertele pe care le-ati vazut in trecut de la aceasta banca si asta din cauza ca am invatat din aceasta criza ca trebuie sa revenim la valori de baza: servicii simple si utile, transparenta si incredere", a declarat Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank.

La un credit de 50.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, in euro, rata lunara pentru acest credit se ridica la 331,88 euro, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este 7,27%. Suma totala rambursata se ridica la 119.340,4 euro. Pentru un credit echivalent, dar in lei, rata se ridica la 1.817 lei, la o DAE de 9,9%.

Potrivit Volksbank, creditul poate fi rambursat si in rate descrescatoare. Pentru acelasi credit, de 50.000 de euro pe 30 de ani, valoarea principalului rambursat lunar va fi de 138,98 euro, iar valoarea maxima a ratei va fi de 428,79 euro. Suma totala rambursata se ridica la 102.336,7 euro.

La varianta in lei, principalul rambursat lunar va fi de 594,75 lei, iar rata din prima luna va fi de 2.304,65 lei. Suma totala rambursata se ridica la 522.806,72 lei.

Volksbank Romania, repozitionata in urmatorii doi-trei ani

Miscarea vine dupa ce Bloomberg a anuntat la inceputul lunii ca Volksbank Romania va fi repozitionata in urmatorii doi-trei ani, dupa care va fi vanduta, dupa semnarea unui acord final pentru vanzarea Volksbank International, fara operatiunile din Romania, catre banca de stat Sberbank, cea mai mare din Rusia.

Totodata, Volksbank ar urma sa asigure Sberbank o finantare de 500 de milioane de euro, iar grupul rus sa-si asume datorii de 2,5 miliarde de euro.

Pretul tranzactiei, care urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul lui 2011, se va situa la 585-645 milioane de euro si va fi stabilit in functie de performantele Volksbank International in acest an.

Tranzactia nu include subsidiara din Romania

Banca Sberbank din Rusia a convenit la sfarsitul lunii august achizitia VBI, divizia est-europeana a bancii austriece Volksbank, pentru 585 milioane euro, nivelul minim al intervalului de pret prevazut in acordul preliminar din iulie, au declarat surse apropiate tranzactiei, citate de Reuters.

Surse apropiate situatiei citate de Bloomberg au declarat anterior ca pretul convenit este de 670 milioane de euro. Sberbank a negociat insa un pret mai mic, in urma unui declin de circa 22% al cotatiei actiunilor bancii austriece, dupa acordul din 15 iulie. "Acordul angajant a fost semnat. Acum trebuie sa fie aprobat de actionarii VBI", a spus una dintre surse.

Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, vrea ca prin preluarea VBI, tranzactie care nu include si activele din Romania, sa isi asigure o platforma pentru dezvoltarea in Europa. VBI inglobeaza operatiunile Volksbank din afara Austriei, din Romania, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Ucraina si Bosnia si Hertegovina.

Vanzarea va permite Volksbank sa isi imbunatateasca situatia financiara, dupa ce a picat in iulie testul de stres din UE, in conditiile in care trebuie sa returneze statului austriac ajutorul financiar primit in timpul crizei financiare.

Volksbank Romania este o banca comerciala care activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, in majoritate detinut de Österreichische Volksbanken-AG, ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

Citeste si:

Cand inovatia se intalneste cu experienta. Google face parteneriat cu Intel. Ce pregatesc cei doi giganti

Romanul care a dus antivirusul romanesc pe rafturile gigantului american Wal-Mart