"Ca urmare a dorintei noilor actionari de a oferi mai mult sprijin subsidiarei din Romania, acestia au convenit deja asupra succesorului sau, insa numele noului Presedinte va fi anuntat dupa ce va primi aprobarea din partea BNR. Actionarii vor sa numeasca la conducerea Volksbank Romania un manager cu o vasta experienta bancara pe plan international", se arata intr-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Johann Lurf a declarat in comunicat ca schimbarea nu va afecta in niciun fel operatiunile bancii si ca actionarii institutiei de credit ii vor acorda acesteia mai mult sprijin.

In octombrie 2011 controlul Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia.

Grupul austriac Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%.

Banca si-a modificat strategia incepand cu anul 2010 si este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda atentie egala activitatilor de economisire si creditare si se adreseaza atat clientilor companii cat si persoanelor fizice.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000 si detine in prezent active de 4 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati.