Pierderea neta pe actiune, de 90 de centi, a fost anticipata de analistii consultati de Reuters.

Banca a incheiat un acord amiabil in valoare de 8,3 miliarde de dolari pentru despagubirea investitorilor in obligatiuni garantate prin ipoteci, dupa prabusirea acestora in timpul crizei financiare.

Noi concedieri pe Wall-Street: bancherii, cu "securea" deasupra capului. SUA se clatina

La 29 iunie, Bank of America a anuntat ca va include in datele pe trimestrul al doilea o serie de costuri rezultate din intelegeri amiabile cu investitori privati care au cerut bancii sa rascumpere credite ipotecare neperformante, vandute de banca prin intermediul unor instrumente financiare.

Fara costurile exceptionale, institutia de credit ar fi raportat un profit de 3,7 miliarde de dolari.

Veniturile au scazut puternic, cu 54%, la 13,5 miliarde de dolari, ca urmare a constituirii unui provizion de 14 miliarde de dolari, parte a acordului amiabil referitor la creditele ipotecare. Fara acest provizion, veniturile au totalizat 26,5 miliarde de dolari.

Concedieri pe banda rulanta

In ultimele luni, bancile prezente in SUA au renuntat la o parte dintre angajati si putine mai sunt increzatoare ca economia isi va reveni in urmatoarele sase luni. Astfel, Goldman Sachs planuieste sa renunte la 230 de salariati pana la finele acestui an, in timp ce Credit Suisse a facut asta deja in ultimele luni.

Chiar si asa, cei disponibilizati vor primi pachete compensatorii generoase care vor subtia si mai mult buzunarele institutiilor financiare. Spre exemplu, Goldman va cheltui 3,1 miliarde de dolari. In ceea ce priveste profitul, analistii se asteapta ca acesta sa depaseasa totusi cele 613 milioane de dolari obtinute in al doilea trimestru din 2010.

Citeste si

Publicitarii se muta pe internet. Preturile reclamelor pe Facebook au crescut cu 74%

Guvernul a stabilit pretul minim de vanzare pentru actiunile Petrom. Cat vrea statul sa vanda si care sunt conditiile

Sursa foto: loanworkout.org