Impozitele si taxele locale au crescut in Romania, in 2010, in medie cu 20%. In Bucuresti, impozitul pe imobilele aflate in proprietate privata a crescut, in medie cu 15%, desi Primaria Generala avea posibilitatea sa efectueze o majorare mult mai mare.

"In 2008, cand Adrian Videanu a predat mandatul, aveam in program sa cheltuim 3 miliarde de euro, banii proprii si din imprumuturi - sa terminam bulevardele, sa inchidem inelul de centura si inelul median al Bucurestiului, sa instituim culoarul unic pentru transportul in comun sau sa construim 100.000 de locuri de parcare. Din pacate, niciunul dintre aceste proiecte nu avanseaza sub actualul primar (Sorin Oprescu - n.r.). Daca bugetul meu propriu poate finanta aceste lucrari, iar 200 de milioane de euro din imprumuturile contractate stau in banci pentru ca nu sunt proiecte, daca din bugetul actual pot sa subventionez pretul gigacaloriei, pentru ce sa majorez taxele si impozitele?", afirma Mircea Raicu.

In centrul Bucurestiului, impozitul mediu pentru o locuinta este in jur de 35 de euro, fata de media din Paris, de exemplu, unde impozitul mediu a fost anul trecut de 395 de euro. Raportat la valoarea locuintelor - 60.000 de euro, in medie, in Bucuresti, si 300.000 - 400.000 de euro, la Paris - rezulta un impozit de 0,5 la mie din valoarea locuintei la Bucuresti si 1 la mie din valoarea locuintei la Paris.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar.