Francul elvetian a cazut si vineri cu 19,72 bani, la 3,8926 lei/franc, dupa cinci sedinte consecutive in care a inregistrat niveluri maxime istorice.

Aprecierea leului a fost determinata indirect de speculatiile ca Banca Nationala a Elvetiei va interveni pentru a tempera aprecierea monedei prin stabilirea unei tinte a cursului.

BNR calculeaza cursul de schimb leu/franc in functie de paritatile euro/franc si leu/euro.

Cursul de schimb pentru euro anuntat vineri de Banca Nationala a Romaniei a fost de 4,2784 lei/euro.

Gura de oxigen pentru cei cu credite in moneda Elvetiei. Francul a scazut la minimul ultimelor doua saptamani fata de euro si dolar

Leul s-a apreciat marti si in raport cu dolarul american, paritatea oficiala coborand cu 3,84 bani, la 2,9673 lei/dolar, de la nivelul afisat vineri, de 3,0057 lei/dolar.

Jucatorii nu au reactionat la datele publicate marti cu privire la evolutia Produsului Intern Brut. Economia Romaneii a inregistrat o crestere cu 0,3% in al doilea trimestru comparativ cu perioada similara a anului trecut. Comparativ cu primul trimestru al acestui an, PIB a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,2% (date ajustate sezonier), conform primelor estimari publicate de INS.

Avansul PIB-ului pe trimestrul al II-lea s-a oprit la 0,2%. Romania, in coada clasamentului european la cresterea economica anualizata