Bitcoin crește fără oprire. Moneda virtuală a câștigat 50% într-o singură săptămână, depășind, joi, 15.000 de dolari

Bitcoin
Criptomoneda Bitcoin şi-a continuat joi aprecierea, atingând pentru prima dată în istorie o valoare de peste 15.000 de dolari, în urma unei creşteri de peste 50% într-o singură săptămână, informează AFP, preluată de Agerpres.
În jurul orei 10:05 GMT, moneda virtuală înregistra o valoare record de 15.075,02 de dolari, după care a revenit sub pragul de 15.000 de dolari, potrivit datelor furnizate de agenţia Bloomberg.
Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârşitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a pieţelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group şi CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin.
De asemenea, ASX Ltd., principala platformă pentru acţiuni şi produse derivate din Australia, a anunţat că va utiliza tehnologia blockchain (de stocare şi transmitere de informaţii care funcţionează fără un organ central de control) pentru a trata tranzacţiile în bitcoin. Potrivit analiştilor, acest lucru ar urma să dea un nou elan tranzacţiilor cu Bitcoin.
Însă ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puţin de 1.000 de dolari la începutul anului la peste 15.000 de dolari în prezent, a atras atenţia autorităţilor de reglementare din întreaga lume. Anumiţi bancheri şi economişti, printre care şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această cripto-monedă ar trebui interzisă.
Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei, după cum explică specialiştii în domeniu.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
China, cel mai mare emiţător global de gaze cu efect de seră, și-a dublat capacitate de producție de energie regenerabilă, în 2020
Europa se dedolarizează . Comisia Europeană vrea să crească rolul internaţional al monedei euro și să se rupă de dolarul american și de alte centre financiare
UniCredit: Economia României va reveni la nivelul de dinaintea pandemiei până la jumătatea anului viitor. Cursul de schimb ar putea ajunge la 5 lei/euro în 2021
