Moneda are valoarea nominala de 10 lei, forma rotunda, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,103 grame, cantul zimtat si este din argint.

"Aversul monedei prezinta sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, o reprezentare partiala a unui laborator din universitate, valoarea nominala '10 LEI', stema Romaniei, anul de emisiune '2015' si inscriptia 'ROMANIA'. Reversul monedei reda holul intrarii principale in sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, siluetele unor absolventi, o reprezentare simbolica a stiintei medicale, inscriptiile '70 ANI', 'UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE TARGU-MURES' si '1945' - anul evenimentului aniversat", anunta BNR.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Tirajul emisiunii este de 250 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 320 de lei. 

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, iar vanzarea lor se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa foto: bnr.ro