Indicele Nikkei al bursei japoneze a inregistrat o cadere de 3,7% pana la nivelul de 16.416,19, cea mai scazuta valoare din ultimele 15 luni.

Bursa sud-coreeana a inchis si ea in scadere cu 2,34% in timp ce la mijlocul sedintei Bursa de la Hong Kong inregistra o cadere de 3,8%, atingand cel mai scazut nivel inregistrat de la inceputul lui 2012.

Bursa de la Sydney avea o scadere de 1,2%, iar cea de la Shanghai, un declin de 1,4%.  

De asemenea, pe pietele valutare, monedele statelor emergente erau in scadere.

Rupia indoneziana s-a depreciat cu 0,4% in raport cu dolarul american, in timp ce moneda malaeziana inregistra o scadere de 0,3%.

Dolarul australian si cel neo-zeelandez au inregistrat fiecare o pierdere de 0,5% in raport cu moneda americana.  

"Vom continua sa asistam la un razboi intre nervozitatea investitorilor si indicatorii tehnici care arata ca scaderea a mers prea departe", a comentat Chihiro Ohta, analist la SMBC Nikko Securities Inc.  

De la inceputul anului, pietele financiare inregistreaza o volatilitate crescuta, iar pe acest fundal FMI si-a revizuit, marti, in scadere cu 0,2 pp estimarile privind avansul economiei mondiale in 2016 si 2017, ca urmare a incetinirii economiei chineze si a situatiei precare din numeroase economii emergente.

La aceasta s-a adaugat si ultimul raport al Agentiei Internationale a Energiei care estimeaza ca piata petroliera va ramane supra-aprovizionata pana la finele acestui an, ca urmare a revenirii petrolului iranian pe piata dupa ridicarea sanctiunilor internationale.