O paritate superioara, de 4,2953 lei/euro, a fost publicata de BNR la 16 decembrie. In sesiunea de miercuri cursul s-a situat la 4,2886 lei/euro.

Leul a continuat sa se aprecieze in raport cu dolarul, astfel ca pentru moneda americana BNR a afisat un curs cu 2,19 bani mai redus, de la 3,1346 unitati la 3,1127 lei/dolar.

Rata de schimb pentru francul elvetian a scazut cu 0,66 bani, de la 3,5631 unitati la 3,5565 lei/franc.

Potrivit unor dealeri exista zvonuri ca deprecierea leului din timpul noptii, pe pietele externe, pana la 4,3120 lei/euro, ar fi fost cauzata de ordine apartinand unui hedge fund, care ar specula o depreciere a leului.

"Volumele au crescut spre jumatatea zilei, iar unele banci mari internationale au recomandat clientilor sai sa vanda euro la acest nivel. Desi presiuni de crestere pe curs inca exista, multi jucatori mizeaza pe interventia BNR in cazul in care cotatiile vor trece mult peste 4,3 lei/euro", a afirmat un dealer, citat de Mediafax.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, zlotul era stabil, iar francul afisa o scadere de 0,4%. Bursele europene s-au mentinut in crestere, dupa ce liderii germani si francezi au declarat ca sunt hotarati sa mentina Grecia in zona euro si datorita sperantelor ca liderii europeni ar putea crea obligatiuni comune ale zonei euro.

Citeste si:

Surse: Facebook amana listarea la bursa pentru sfarsitul lui 2012. De ce vrea Zuckerberg sa mai astepte

Replica vulgara pe care Berlusconi a sperat sa nu o auda nimeni. Ce a spus despre Angela Merkel