In sesiunea precedenta, rata de schimb a fost de 4,5169 lei/euro, scrie Mediafax.

Leul s-a depreciat si in raport cu dolarul american, rata de schimb urcand cu 0,76 la 3,2852 lei/dolar. Cursul de referinta leu/franc elvetian a scazut insa, de la 3,7254 unitati la 3,7146 unitati.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Valutele din regiune au recuperat pierderile inregistrate luni, sentimentul pozitiv fiind prezent si pe petele europene, dupa ce presedintele Vladimir Putin a dispus retragerea trupelor desfasurate in vestul Rusiei odata cu incheierea unor exercitii militare.

Ratele medii ale dobanzilor afisate marti de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au coborat usor, de la 2,26 - 2,76% la 2,23 - 2,73% pe an. Dobanzile sunt in continuare sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 3,5% pe an.

Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au coborat nesemnificativ, la 2,34 - 2,84% pe an.

Totodata, dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a ramas la 3,36% pe an.