La deschidere, euro a fost cotat la 4,5110 - 4,5140 lei, foarte usor sub nivelurile de marti din jurul orei 16:30, de 4,5130 - 4,5150 lei/euro.  Ulterior, cotatiile au coborat sub nivelul de 4,51 lei/euro, iar in prima ora cel mai redus nivel tranzactionat a fost de 4,5060 lei/euro, in timp ce maximul a fost de 4,5111 lei/euro. La scurt timp dupa ora 10:00, bancile cotau euro la 4,5085 - 4,5105 lei. 

"Cel mai probabil, BNR continua sa vanda indirect euro pentru a schimba valuta primita de la Ministerul Finantelor, in conditiile in care ministerul are de facut plati in lei. Probabil ca vinde din banii atrasi prin emisiunea de obligatiuni in euro derulata saptamana trecuta. Intrucat volumele de tranzactionare sunt reduse, orice ordin de vanzare duce cursul in jos, la fel ca in sedintele anterioare", a afirmat un dealer. 

Zlotul si forintul au debutat, de asemenea, pe apreciere in raport cu euro, insa apoi cresterea s-a temperat. 

"Realegerea lui Obama presedinte in SUA a adus pentru moment un usor optimism pe piete, pentru ca s-a eliminat o incertitudine, insa evenimentul era deja inclus in preturi. Ramane de vazut cum vor evolua ulterior pietele", a afirmat dealerul. 

Rata de referinta anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a coborat marti pentru a zecea sesiune consecutiv, la 4,5171 lei/euro, si a atins un nou minim al ultimelor sase saptamani.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.  Dobanzile afisate miercuri dimineata de banci pentru plasamentele pe termen de o zi au ajuns la 5,25% - 5,75% pe an, usor peste nivelurile de marti, de 4,99% - 5,49% pe an.