"Bitcoin nu este o moneda. Este o schema Ponzi si un bun conductor pentru activitati infractionale sau ilegale. Si nu este sigura, avand in vedere ca a fost tinta unor atacuri informatice", a comentat economistul.

El a subliniat ca bitcoin nu reprezinta o investitie buna deoarece nu exista active importante denominate in aceasta moneda, iar cotatia in raport cu valutele reale este extrem de volatila. "Fanii bitcoin sunt precum fanii aurului, fanatici care vorbesc aproape religios despre moneda si au viziuni paranoice, conspirationiste despre dolar", a continuat Roubini.

Bitcoin, o moneda electronica nereglementata, a fost atat criticata, cat si laudata de politicieni, bancheri, analisti si alti comentatori.

Moneda si-a facut loc in prim-planul agendei publice in primavara anului trecut si a depasit in noiembrie pragul de 1.000 de dolari pe unitate, dupa un val de investitii generat partial de cresterea interesului fondurilor de capital de risc.

In ultima peiroada, interesul general al investitorilor pentru bitcoin a fost erodat de masurile adoptate de China pentru de restrictionarea utilizarii monedei si de prabusirea bursei Mt.Gox, cea mai mare platforma de tranzactionare a monedei virtuale.

Bitcoin este sustinuta de nume mari din business, precum miliardarul Richard Branson sau fratii Winklevoss, dar a fost criticata in repetate randuri pentru ca ar facilita spalarea de bani, tranzactiile cu bunuri sau servicii ilegale si finantarea terorismului.