In jurul orei 16:30, euro era tranzactionat intre bancile comerciale la 4,4453 lei, fata de 4,4374 lei in operatiunile perfectate pe finalul sedintei de joi. 

"Dupa o miscare puternica de apreciere ieri dimineata, leul a pierdut ulterior din teritoriul castigat si a incheiat ziua aproape de 4,44 lei/euro, cu o intarire foarte usoara fata de sedinta precedenta. Credem ca scaderea cursului cu un ban ar putea ascunde un interes de cumparare din partea unor investitori straini pentru obligatiunile Romaniei, avand in vedere ca licitatia de ieri a fost buna fata de cele din ultima perioada. Leul a fost, de asemenea, nemiscat chiar si dupa datele foarte slabe din SUA. Astazi vor fi publicate alte informatii privind economia SUA, dar avand in vedere ca moneda romaneasca nu prea a reactionat in ultima perioada la asemenea evenimente, credem ca va fi o sedinta fara variatii mari, in timp ce piata de obligatiuni ar putea fi un sprijin pentru leu", se arata intr-o nota catre analisti si investitori a economistilor ING Bank Romania. 

Tranzactiile au avut loc intre un nivel minim de 4,4415 lei/euro si un maxim de 4,4465 lei/euro.  In regiune, forintul s-a depreciat cu 0,1% fata de euro, iar zlotul cu 0,2%.  Pe pietele externe, dolarul a crescut cu 0,2%, la 0,9422 euro, dupa ce s-a depreciat in sedinta precedenta, in timp ce francul elvetian a stagnat, la 0,9380 euro. 

Dolarul si-a revenit usor vineri, dupa ce investitorii au marcat joi profituri generate de aprecierea semnificativa a monedei americane in ultimele sedinte. O scadere a vanzarilor de retail, neanticipata de analisti, a oferit pietelor financiare motivul pentru a vinde dolarul, iar moneda americana a coborat de la maximul a 12 ani fata de un cos de valute importante.  Pe de alta parte, euro a fost sustinut de revenirea randamentelor obligatiunilor unor state din zona euro, care au coborat saptamana aceasta la un minim record in contextul debutului programului masiv de achizitii de obligatiuni al Rezervei Federale a SUA. 

Cursul euro anuntat de BNR a scazut joi cu 0,84 bani, la 4,4360 lei, in contextul unei aprecieri usoare a valutelor din regiune in raport cu moneda europeana, in timp ce dolarul a coborat cu 2,63 bani, la 4,1796 lei, si a pus astfel capat unei serii de sase recorduri consecutive.  Referinta francului elvetian a scazut cu 1,04 bani, de la 4,1794 lei la 4,1690 lei.