"Sper ca in cazul Romaniei, obiectivul adoptarii euro - de aceea am si sprijinit aceasta idee - sa constitue atat o ancora, cat si un catalizator pentru politici economice bune, iar primul pas il reprezinta stabilirea unor obiective realiste, clar definite, in jurul carora sa se cristalizeze consens politic si social si sa avem o foaie de parcurs realista, nu o tinta mai putin sau mai bine explicata", a afirmat Isarescu, citat de Agerpres.

Acesta a afirmat ca reformele structurale reprezinta elementul central al oricarei strategii de dezvoltare a economiei.

Isarescu a spus ca are in vedere cresterea concurentei si a eficientei in sectoare cheie ale economiei, precum cel al energiei, unde reformele sunt intarziate, si in domeniul transportului, unde avem "probabil cele mai mari intarzieri". 

Specialisti din sectorul financiar-bancar, analisti, reprezentanti ai mediului economic si autoritati la nivel inalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat "Sa intelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar si ale economiei. Pot bancile schimba viitorul Romaniei in bine?", organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din Romania