"Promovarile in companiile locale se fac dupa un oarecare paternalism specific romanesc, mai mult se merge «pe incredere». Rareori meritele unui angajat dintr-o companie locala se transforma intr-o posibilitate de promovare", explica pentru zf.ro  Sorin Roibu, managing director al firmei de executive search Arthur Hunt.

Acesta estimeaza ca diferentele salariale intre executivii din multinationale si cei din companiile locale sunt de aproximativ 20%, in favoarea primei categorii.

Salarii de 4 ori mai mari in multinationala fata de stat

Alina R., 25 de ani, care se ocupa in prezent de procesele de recrutare in cadrul unei multinationale prezente pe piata locala, a lucrat timp de un an in cadrul unei companii de stat.
"Lucrez de un an si jumatate in multinationala. Comparativ cu salariul obtinut in sistemul bugetar, salariul de acum este acum de patru ori mai mare, existand totodata posibilitatea de crestere salariala, care se realizeaza de doua ori de pe an, pe baza evaluarii performantelor", spune Alina, care apreciaza conditiile de lucru si mijloacele tehnologice puse la dispozitie de angajatorul actual.

Citeste mai multe pe zf.ro!