Leul s-a mentinut pe depreciere in prima parte a sedintei interbancare de marti, iar Banca Nationala a Romaniei a calculat un curs oficial de 4,2322 lei pentru un euro, cu 0,88 bani peste cel de luni, de 4,2234 lei/euro.

Leul s-a depreciat usor si in raport cu dolarul american, iar banca centrala a publicat o rata de referinta de 3,4556 lei/dolar, cu 0,96 bani mai mare decat cea de luni, de 3,4460 lei/dolar.

In schimb, valutele din regiune au trecut pe apreciere si consemnau avansuri de 0,3 - 0,4%, la jumatatea zilei. Pe fondul incertitudinilor politice din Romania insa, leul nu a urmat tendinta de crestere a valutelor din tarile vecine.

Parlamentarii au votat, marti, motiunea de cenzura impotriva Guvernului,Opriti genocidul social!”, depusa de PSD dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea pe legea care prevede taierea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Cabinetul Boc a scapat ca prin urechile acului de motiune, fiind necesare inca opt voturi favorabile! Senatorii si deputatii prezenti au votat majoritar pentru caderea Guvernului, fiind exprimate 228 voturi "pentru" si 197 "impotriva". Cu toate acestea, cvorumul necesar nu a fost intrunit, pentru ca din 471 de parlamentari au fost prezenti doar 458 si au votat doar 428, din care trei voturi au fost anulate.