Ieri, cotatia anuntata de banca centrala era de 4,1065 lei/euro, in scadere cu 0,62 bani fata de cea de miercuri. Un curs mai ridicat decat cel afisat azi a fost calculat la 4 aprilie, cand euro a fost cotat la 4,1333 lei.

Asadar, leul s-a depreciat in raport cu dolarul, cursul situandu-se la 2,8347 lei/dolar, cu 6,92 bani peste nivelul din ziua anterioara, de 2,7655 lei/dolar.

In a doua parte a sedintei de ieri, moneda nationala s-a depreciat in raport cu euro, ca urmare a scaderii monedei europene fata de dolar, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat ca dobanda de politica monetara nu va fi majorata inainte de luna iulie a acestui an.

In urma acestui anunt, euro a urcat spre 4,12 lei, nivel care a fost depasit azi, cand moneda europeana a fost cotata cu 4,1208 lei.

"Piata este linistita, deoarece sunt asteptate unele date despre evolutia economiei SUA, iar de regula in astfel de perioade variatiile sunt reduse. Pe plan intern, miscarile au fost vizibile in a doua parte a sedintei de joi, iar vineri variatiile sunt reduse si vin in cadrul unor tranzactii cu volume reduse de valuta", a explicat un dealer pentru Mediafax.

Citeste si:

Moneda nationala a pierdut tot ce-a castigat in trei saptamani

Se intoarce roata: leul devine slab in fata euro!

Deciziile Fed vor mentine dolarul slab, dar leul va avea de castigat