Conducerea bursei va fi preluata de Adam Maciejewski, care a asigurat interimar atributiile lui Sobolewski de la suspendarea acestuia, in decembrie, relateza publicatia poloneza The news, preluata de Mediafax.

Ludwik Sobolewski, presedinte al bursei din Varsovia din 2006, a fost acuzat ca s-a folosit de functia sa pentru a atrage finantare pentru un film, The Curse of the Pharaoh (Blestemul Faraonului), in care va juca iubita sa, Anna Szarek, in varsta de 28 de ani.

La inceputul lunii ianuarie, ministrul de Finante, Mikolaj Budzanowski, a cerut politiei sa investigheze acest caz. Sobolewski a negat ca ar fi avut un comportament lipsit de etica. Un colaborator apropiat al lui Sobolewski, Emil Stepien, a trimis email-uri companiilor listate pe piata alternativa NewConnect a bursei din Varsovia, in care le propunea sa finanteze filmul.

Publicatia Puls Biznesu a relatat ca destinatarii email-urilor s-ar fi putut simti presati sa investeasca in film, de teama ca in caz contrar relatia loc cu bursa din Varsova ar putea avea de suferit.