Acum dealerii spun ca speculatiile ca motiunea totusi nu va trece, dar si situatia de pe pietele internationale sunt in favoarea leului.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat o referinta de 3,0431 lei/dolar, cu 5,23 bani mai mica decat cea de vineri, de 3,0954 lei/dolar, ca urmare a deprecierii dolarului pe pietele internationale.

Dolarul a pierdut teren luni in fata euro si a alor valute de referinta, concluziile summit-ului ministrilor de finante din statele G20, derulat in weekend in Coreea de Sud, determinand investitorii sa continue sa vanda moneda americana si sa cumpere actiuni si marfuri.

Valutele din regiune s-au apreciat luni, ca urmare a deprecierii dolarului, iar leul a beneficiat si el de apetitul la risc al jucatorilor straini.

Pe de alta parte, pe plan local, investitorii par sa nu mai fie ingrijorati de rezultatul votului motiunii de cenzura, intrucat sansele pentru caderea Guvernului sunt mai reduse dupa ce parlamentarii PDL au decis in unanimitate sa ramana in sala la motiune, dar sa nu voteze.