Finalul conferintei de presa organizate de Banca Centrala Europeana dupa decizia de a mentine dobanda de politica monetara la 1% a gasit euro in apreciere cu 0,5% fata de dolar, usor peste 1,28 dolari pe euro. 

"Motivul ar putea fi bucuria necontrolata dupa ce seful BCE a inventat un cuvant complet nou: «tehnostructura». Se pare ca toata tehnostructura BCE este disponibila pentru Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara - fondul de urgenta al zonei euro. Revenim imediat ce aflam ce inseamna tehnostructura", scrie cotidianul american. 

Pe ansamblu, Super Mario, cum este poreclit Mario Draghi, a avut un discurs echilibrat. Euro are probleme, a recunoscut presedintele BCE, si, in timp ce situatia se stabilizeaza, incertitudinile sunt uriase, scriu jurnalistii WSJ.

Draghi a urmat linia obisnuita, refuzand sa se angajeze in privinta urmatorilor pasi de politica monetara, si a mentinut presiunea asupra statelor membre sa-si ia medicamentul masurilor de austeritate si de stimulare a cresterii economice.  "Prea putin pentru a justifica o apreciere a euro, dar asta este", noteaza publicatia.  Pana acum, consensul este ca euro se apreciaza dupa ce mai multi traderi au renuntat la o incercare de a deprecia moneda europeana, iar lichidarea pozitiilor acestora a sustinut euro, scriu jurnalistii WSJ.