Motorola urmeaza sa fie integrata ca subsidiara a Lenovo si isi va pastra in continuare sediul la Chicago. 

Google va ramane cu portofoliul de patente al Motorola in urma tranzactiei, in timp ce Lenovo a primit licenta de folosire a acestora. Acest fapt permite Google sa protejeze producatorii de telefoane care folosesc sistemul de operare Android, in procesele legate de drepturile de proprietate intelectuala. Android este instalat pe majoritatea smartphone-urilor la nivel global. 

In Statele Unite, Lenovo intentioneaza sa vanda in continuare telefoane sub marca Motorola. 

Motorola s-a dovedit a fi o divizie neprofitabila pentru Google de la preluarea sa, in 2012, pentru 12,5 miliarde de dolari. Cota Google pe piata smartphone-urilor a scazut de la 2,3% in 2012 la circa 1% in 2013, potrivit companiei de analiza a pietei IDC. 

Yang Yuanqing, directorul general executiv Lenovo, a declarat de mai multe ori in acest an ca estimeaza ca va transforma Motorola intr-o unitate profitabila in mai putin de un an si jumatate de la incheierea procesului de preluare.  

Compania chineza incearca sa-si diversifice sursele de venit, orientandu-se spre piata smartphone-urilor, in conditiile in care piata gloaba a calculatoarelor este suprasaturata. In cel de-al treilea trimestru din acest an, Lenovo a fost al patrulea competitor pe piata smartphone-urilor, cu o cota de 5,2%, in spatele Samsung, Apple si Xiaomi din China, potrivit firmei de cercetare IDC. 

Lenovo a devenit cel mai mare producator de calculatoare personale din lume la finalul anului trecut, cand a devansat Hewlett-Packard, dupa ce in 2005 a preluat divizia de PC-uri a IBM.