Antibiotice Iasi a incheiat primele trei luni cu un profit de 5,5 milioane de lei, in scadere cu 57,6%, de la 12,9 milioane de lei. Vanzarile au fost sustinute in principal de produsele cardiovasculare (+45%), antiinfectioase (+12%) si cele pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos central (+10%).

"Avand in vedere blocajul financiar existent in piata interna, Consiliul de Administrtite impreuna cu conducerea executiva au decis intensificarea eforturilor pentru vanzarea produselor la export, astfel incat exportul a crescut cu peste 40% comparativ cu anul 2012 (de la 4,3 milioane dolari in primul trimestru din 2012, la 6,1 milioane dolari in primul trimestru din 2013)", potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori, preluat de Mediafax.

Producatorul farmaceutic estimeaza pentru acest an o crestere cu 19% a vanzarilor la export, la 82 milioane lei, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piata americana, dar si in alte state.

Compania si-a redus stocurile din piata si a putut realiza productia pe cele 8 fluxuri de fabricate, astfel ca din trimestrul al doilea cifra de afaceri ar putea reveni pe crestere.

Producatorul farmaceutic estimeaza incetinirea ratei de crestere a profitului net in acest an, la 6%, de la 33% in 2012, valoarea castigului urmand sa atinga 29 milioane lei (6,5 milioane euro), reiese din bugetul de venituri si cheltuieli al companiei.

Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din actiuni. Actiunile companiei au inchis sesiunea de miercuri la un pret de 0,445 lei, in crestere cu 0,23%. La aceasta cotatie, capitalizarea Antibiotice este de 252,76 milioane lei.