In lunile decembrie 2012 si ianuarie 2013, trei investigatori americani au auditat si inspectat favorabil fluxurile de fabricatie ale Antibiotice, in vederea extinderii parteneriatelor pe piata din SUA.

De asemenea, in luna decembrie a anului trecut, doi distribuitori de medicamente importanti de pe piata americana au auditat favorabil sistemul de calitate de pe fluxul de produse sterile injectabile, in vederea incheierii de noi parteneriate comerciale cu Antibiotice. 

"Aprobarea FDA, recunoscuta peste tot in lume, ne va permite extinderea afacerii si pe alte piete extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodata, acest aviz favorabil reprezinta un excelent instrument de promovare pe pietele emergenmte din Asia si Orientul Mijlociu", a aratat directorul de dezvoltare al companiei, Mihai Stoian. 

Antibiotice exporta produse farmaceutice finite si substanta activa in 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Din 2007 pana in prezent, exporturile companiei au crescut de patru ori. In primele noua luni ale anului trecut, Antibiotice Iasi a raportat afaceri de 215,13 milioane lei (48,5 milioane euro), cu 7% mai mari, si un profit de 26,6 milioane lei (6 milioane euro). Potrivit companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, producatorul se afla, in perioada mentionata, pe locul 11 pe piata farmaceutica locala, cu o cota de 2,5%.  Ministerul Sanatatii detine 53,02% din titluri, iar al doilea actionar important al Antibiotice este SIF Oltenia, cu 10,09% din actiuni.

Actiunile companiei se tranzactionau marti la BVB la un pret de 0,4199 lei, in crestere cu 1,16%. La aceasta cotatie, capitalizarea Antibiotice este de 238,5 milioane lei, scrie Mediafax.