BioNTech şi partenerul său american Pfizer au ajuns la această nouă estimare ţinând cont de "noul standard" care permite administrarea a şase doze dintr-un flacon de vaccin, în loc de cinci.

"În prezent, credem că putem livra un număr total de aproximativ două miliarde de doze până la finele lui 2021", a informat BioNTech, într-o prezentare publicată pe pagina sa de Internet, potrivit Agerpres.

BioNTech şi Pfizer produc vaccinuri COVID-19 la şase facilităţi de producţie şi se aşteaptă ca, la finele lunii februarie, să devină operaţională o nouă linie de producţie la Marburg, Germania, care va putea fabrica până la 750 de milioane de doze pe an.

Cantitatea de doze de vaccin disponibilă este una dintre mizele majore ale strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel mondial.

Fabrica de la Marbourg, cea de-a doua din Germania care va produce vaccinul dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, ar putea furniza 250 de milioane de doze suplimentare în primul semestru, o producţie care se va adăuga celei realizate la fabrica de la Puurs (Belgia), unde sunt produse loturile de vaccinuri destinate Uniunii Europene.

Anunţul celor de la BioNTech vine după ce, miercuri, Comisia Europeană a informat că a făcut o nouă comandă pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opţiune. Aceste noi doze se vor adăuga celor 300 de milioane deja cumpărate, dublând astfel numărul de doze achiziţionate de UE de la Pfizer/BioNTech.

De asemenea, vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a actualizat prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech, stabilind că din fiecare fiolă pot fi extrase şase doze de vaccin, faţă de cinci până în prezent.