Romancele au prins gustul operatiilor estetice si nu se mai tem de bisturiu. Tot mai multe vor sa-si mareasca sanii, sa scape de riduri ori sa aiba o talie perfecta peste noapte.

In 2014, Andreea, de pilda, isi doreste sa fie o alta femeie. Incepe prin a-si mari sanii, procedura de care recunoaste ca se temea pana acum. Dar pentru ca in cercul ei de prietene aceasta interventie este deja comuna, s-a hotarat sa faca pasul. "As vrea o schimbare si am zis ca acum este momentul pentru aceasta schimbare am fost si sustinut, abia astept sa port rochitele cu decolteu si bustiere, tot ce e la moda si totul e sa fie super", spune tanara.

La fel ca ea, mii de romance isi maresc sanii anual si platesc, pentru aceasta operatie, intre 2.000 si 5.000 de euro.

"Ca o noutate pentru tara noastra, pentru Romania au aparut implanturile cu invelis de poliuretan. Si ele ca si implanturile siliconice obisnuite au suferit un proces de imbunatatire, adica au aparut tipuri noi mult mai sigure, mult mai bune pentru integrarea in organism", declara Ion Zegrea, chirurg plastician.

Romancele care opteaza pentru operatii estetice aleg sa-si mareasca sau sa-si ridice sanii, sa-si modifice forma nasului sau de ce nu sa-si mareasca fesele. Lor li se alatura cele care prefera infrumusetarea nechirurgicala. Iar aici vorbim in primul rand de injectiile cu botox sau acid hialuronic.

Alina este una dintre abonatele acestor metode. In urma cu cateva luni si-a sters cu buretele cearcanele, iar acum vrea buze mai pline. "Atata timp cat putem corecta anumite imperfectini si nu exageram si atata timp cat avem nevoie de mici imbunatatiri, de ce sa nu apelam", spune Alina

De altfel, specialistii vorbesc despre o gama de interventii noninvazive, care se largeste de la an de an. Mai nou, pana si rinoplastia a fost inlocuita de cateva injectii.

Cat despre preturi, modelarea buzelor costa 350 euro, tratarea ridurilor cu botox 135 de euro, corectia nasului 550 de euro iar topirea grasimii prin lipoliza, 150 de euro.

Piata de chirurgie estetica din Romania depaseste anual 70 de milioane de euro. O cifra generata de 200 de doctori si de aproape 100.000 de interventii, multe dintre ele si in randul barbatilor. In ultimii doi ani, ponderea domnilor care apeleaza la astfel de servicii a crescut cu 20%.